| Autisme | Dyspraxie | Nieuwe Tijdskind | ADHD | Hechtingsstoornis | Terug |

ADHD is een (blijvende) stoornis in de prikkelverwerking van de hersenen. Kinderen met ADHD zijn, zonder dat ze daar zelf erg in hebben, vaak een energievreter voor de mensen die met hen omgaan. Ze barsten van de energie, hun hersens werken op volle toeren en elke prikkel wordt opgepikt. Kinderen met ADHD maken hun omgeving moe, maar zeker ook zichzelf. Toch nemen ze uit zichzelf niet snel pauze als ze moe zijn, omdat er altijd wel weer iets nieuws wordt gevonden dat moet worden onderzocht.

 

Dat kan resulteren in oververmoeidheid, wat weer tot gevolg heeft dat de prikkels die ze binnenkrijgen ng lastiger verwerkt kunnen worden. Zo kan het snel gebeuren dat mensen die te maken hebben met een kind met ADHD uitgeput raken en het kind zelf ook. Dit is een vicieuze cirkel. Op school vraagt het kind teveel aandacht, thuis is het altijd als eerste aan de beurt, ten koste van andere gezinsleden. Meestal wordt deze cyclus doorbroken door met (stevige) medicatie te werken. Deze medicatie kent ook stevige bijwerkingen. Flinke gewichtstoename bijvoorbeeld.

Kinderen met ADHD hebben het niet makkelijk. Als elke prikkel (een plaatje, een geluid, een geur, of wat dan ook) een zandkorrel zou zijn, dan hebben zij een vergiet met grote gaten om deze korrels te zeven, waar kinderen die geen ADHD hebben een fijnmazige zeef hebben. Wat is belangrijk en wat niet? Om doodmoe van te worden. Veel kinderen met ADHD vinden het ook moeilijk om zich in te leven in anderen, en begrijpen daarom de ergernis van hun omgeving niet. Ook de (uiteindelijke) desinteresse van anderen voor hn fascinaties vinden ze onbegrijpelijk. Daardoor krijgt hun vertrouwen in andere mensen snel een knauw. Hun belevingswereld sluit zo vaak niet aan bij die van anderen dat ze teleurstelling op teleurstelling beleven. En dat is erg ontmoedigend.  

Een kind met ADHD heeft balans nodig om niet ten onder te gaan aan alle indrukken en botsingen die deze problematiek oplevert. Reguliere medicatie werkt meestal goed, maar ten koste van wat? De bijwerkingen van de medicatie zijn onprettig en ook nog lang niet allemaal in kaart gebracht. Voordat je besluit om dit soort medicatie te gebruiken is het zinvol eerst te kijken of met Bach Bloesems effect bereikt kan worden. Uit ervaring kan ik zeggen dat Remedies heel goed helpen, k bij ADHD. Nee, het gaat er niet van over, maar er kan wel een balans worden bereikt die ervoor zorgt dat het kind zich prettig voelt en zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen!

Copyright Bianca Uittenbogaard