Ook baby’s kunnen emotioneel uit balans raken. Dat kan soms al direct na een (moeilijke) geboorte merkbaar zijn. Een schrikkerig snel huilend kindje dat met moeite getroost kan worden en snel daarna alweer van slag kan zijn, bijvoorbeeld. Een kindje dat moeite lijkt te hebben met het hier en nu.

 

Als je net je eerste kindje hebt gekregen kun je nog erg onzeker en onwennig zijn. Als je de eerste dagen weinig nachtrust heb gekregen terwijl het ook nog heel onwennig is om te moederen kun je best wel van slag zijn. Ook als het nog niet lukken wil met borstvoeding kan dat een moeder heel onzeker maken. Sommige baby’s voelen hun ouders feilloos aan. Als moeder van slag is, is baby het ook! In zulke situaties kunnen zowel moeder als baby baat hebben bij remedies.

Het stralende geluk dat je verwacht als je nog uitkijkt naar de komst van je kindje kan snel omslaan in misère, als jouw baby een huilbaby is. Zowel ouders als kind komen slaap tekort en door de vermoeidheid die dan toeslaat kan ieder gezinslid het zwaar krijgen. Het wordt al snel een vicieuze cirkel. Zie daar maar weer eens uit te komen! Naast massage, inbakeren en regelmaat is bloesemtherapie ook heel zinvol voor huilbaby’s. De druppels zijn vrijwel smaakloos, geheel onschuldig en hebben geen bijwerkingen. Ze kunnen zonder problemen naast andere medicatie worden gegeven.

Copyright Bianca Uittenbogaard