De onrust en druk van onze maatschappij maakt het niet alleen ons, maar ook onze kinderen moeilijk om nog ontspanning te vinden. Op school ligt de nadruk op de prestaties. Er wordt een vast programma gevolgd. Het schrijven moet op één bepaalde manier en anders niet, en als je ’s ochtends zin hebt om te tekenen terwijl het ’s middags pas op het programma staat, heb je pech. Daarnaast krijgen kinderen zodra ze naar school gaan te maken met andere kinderen. Er wordt gespeeld en gelachen maar ook gepest en getreiterd. De wereld van een kind is minstens net zo belangrijk en ingewikkeld als die van een volwassene. Ook kinderen kunnen wanhopig zijn, hopeloos verliefd of depressief. Kinderen uit gebroken gezinnen zitten met dilemma’s als het gaat om loyaliteit naar de ouders. 

De mens evolueert, de gevoeligheid neemt toe. Tegenwoordig zijn er steeds meer kinderen die extra gevoelige zintuigen hebben. Ze vangen bijvoorbeeld indrukken op van andere mensen, worden beïnvloed door hun stemmingen en spanningen. Ze weten niet altijd hoe ze hiermee om moeten gaan. Deze kinderen worden soms ook wel nieuwe tijdskinderen genoemd. Naast een goede begeleiding van ouders en schoolleiding kunnen ze veel hebben aan een tijdelijke ondersteuning met Bach Bloesems.

Steeds vaker wordt bij kinderen een diagnose als ADHD, PDD-NOS of hyperactiviteit gesteld. Veel kinderen met een dergelijke diagnose krijgen medicatie voorgeschreven zoals Ritalin of Concerta. Uit ervaring kan ik zeggen dat kinderen vaak net zo veel hebben aan Bach Bloesems. Het grote voordeel van remedies is dat ze geen bijwerkingen hebben. Stel als ouders je vraagtekens bij voorgeschreven medicatie voor kinderen, slik niet alles voor zoete koek en laat dat je kinderen ook niet doen! Als het nodig is om in te grijpen denk dan eerst eens aan remedies. Ze zijn onschuldig, natuurlijk en niet verslavend en blijken in de praktijk hele goede resultaten te kunnen geven. Ook als kinderen wel allopatische medicatie krijgen kunnen daarnaast Bach Remedies gegeven worden. Ze hinderen de werking van reguliere medicatie niet.

Copyright Bianca Uittenbogaard