Hallo, mijn naam is Bianca Meijer, voorheen Uittenbogaard. Sinds 1991 woon ik op een prachtig stuk hei op de Veluwe, het mooiste stukje van Nederland, midden in de vrije natuur. Interesse voor de natuur en haar geheimen is er bij mij altijd al geweest, zolang ik me kan herinneren. Als andere kinderen met poppen aan het spelen waren, zat ik hoog in een boom, of op mijn hurken op de grond om een bloemetje te bekijken. Veel planten en bomen waar Bach Bloesemremedies van gemaakt zijn kom ik hier dagelijks tegen tijdens mijn wandelingen.

Ruim 25 jaar
geleden hoorde ik voor het eerst van de Bach Bloesemremedies. Ik moet bekennen dat ik er toen nogal sceptisch tegenover stond… Maar vanaf dat moment hoorde of las ik zo vaak iets over deze geneeswijze, dat ik dat niet toevallig meer vond. Daarom ben ik mij hier uiteindelijk goed in gaan verdiepen. Het eerste proefdier was ik zelf! Toen ik binnen een paar dagen na het innemen van de remedie die ik had uitgezocht effect zag, twijfelde ik nog harder: was hier geen sprake van autosuggestie? In de maanden die volgden waren alle huisgenoten, man, kinderen en huisdieren gewillige proefkonijnen en de resultaten logen er niet om. In mijn werk als gedragstherapeut voor dieren namen de remedies dan ook al snel een belangrijke plaats in. Kinderen en dieren hebben geen last van het placebo-effect. Omdat zij zo geweldig goed op de remedies reageerden was ik overtuigd. Nu werk ik al jaren met veel plezier met de remedies voor mensen en dieren. De effecten zijn doorgaans heel mooi! Mijn praktijk is aangesloten bij en erkend door het Bach Centre in Engeland.

Zelf ben ik moeder van twee bijzondere kinderen. Ik kan eerlijk zeggen dat ik veel van ze heb geleerd. Ook zij hadden veel baat bij de remedies op momenten dat het even niet zo wilde lukken. Kinderen kunnen net als volwassenen heel erg vastlopen op hun problemen. Problemen op school, slecht slapen, weinig zelfvertrouwen, het is niet altijd even makkelijk om de wereld aan te kunnen als je een kind bent. Ik vind het erg dankbaar werk om kinderen met Bach remedies te kunnen helpen om weer in balans te komen.

Copyright Bianca Uittenbogaard